Brandweer onderzoekt vreemde lucht uit riool Rijksstraatweg Voorst

Voorst – De brandweer werd dinsdagochtend rond 11.30 uur gealarmeerd nadat bewoners en voorbijgangers van de Rijksstraatweg in het centrum van Voorst, een vreemde lucht roken. 

De gealarmeerde brandweerlieden waren snel ter plaatse en constateerde dat er geen sprake was van gevaarlijke stoffen. Wel rook de lucht naar een benzine. In overleg met de Officier van Dienst van de brandweer en Waterschap Vallei en Veluwe, werd besloten het riool door te spoelen. 

Het waterschap kwam ook nog ter plaatse om het een en ander vast te leggen.

De Rijksstraatweg was vanwege de inzet van de brandweer lange tijd grotendeels afgesloten. Het verkeer werd langs het incident geleidt. De exacte oorzaak waar de benzine lucht precies vandaan kwam is niet verder achterhaald. Het vermoeden bestaat dat iemand ergens iets heeft gedumpt. 

Na ongeveer een uur was de klus voor de brandweer geklaard waarna zij retour konden en de weg weer werd vrijgegeven.