Overzicht incidenten Apeldoorn e.o. Jaarwisseling 2020-2021

Apeldoorn e.o. – De brandweer is afgelopen avond en nacht druk bezig geweest met verschillende brandjes in de gemeente. De brandweer moest in totaal 16 keer uitrukken in de gemeente Apeldoorn. Hierbij een overzicht van de incidenten.

19:08: De brandweer is uitgerukt naar de Waterlei in Apeldoorn. Een bewoner had de vlam in de pan en deze geprobeerd te blussen met water. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de woning zwaar beschadigd raakte.


20:55: Een bouwcontainer aan de Glazeniershorst in Apeldoorn vatte vlam waarna een raam barstte. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het appartement.


23:04: Een sloopauto werd in brand gestoken op de Bovenkruier in Apeldoorn. De politie verzocht de brandweer om het brandje uit te maken. Tijdens de inzet werd de brandweer bekogeld met klein vuurwerk.


23:41: Op De Savornin Lohmanstraat in Apeldoorn stond een stapel hout in brand. De politie heeft de brandweer aangevraagd en de brandweer heeft het vuur uitgemaakt.


00:31: De brandweer en politie zijn wederom uitgerukt naar de Bovenkuier in Apeldoorn. Ditmaal is een tweede auto in de brand gestoken. In verband met de eerdere belagingen blust de brandweer de brand niet en gaat retour.


Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buiten

00:53: Bij basisschool de Marke is door vuurwerk een ruit gebarsten waarna een gordijn in een lokaal vlam vatte. De politie had het vuur snel onder controle. De brandweer heeft het pand geventileerd.


Afbeelding kan het volgende bevatten: zittende mensen, nacht, vuur, buiten en tekst

01:03 De brandweer en politie zijn uitgerukt naar de Glazeniershorst in Apeldoorn. Op de straat stond een hoopje afval in brand. De eigenaren van het vuur moeten de brand laten uitbranden.


01:18: Op de Zwolseweg in Wenum Wiesel is een schuurtje volledig uitgebrand. De brandweer was snel ter plaatse maar bij aankomst stond de schuur al volledig in de brand. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij.


Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, auto en buiten

02:32: De brandweer is even na 02:30 gealarmeerd voor een autobrand op de Harderwijkerweg in Uddel. Omdat brandweer Uddel al bij een andere brand was ingezet moest brandweer Elspeet uitrukken. Bij aankomst stond de voorkant van de auto al volledig in de brand. De auto is volledig uitgebrand.


04:52: Op de Imkersdreef in Apeldoorn zijn twee geparkeerde voertuigen volledig uitgebrand. Bewoners hoorde een harde klap en vuurwerk en ontdekten de brand even voor 05:00 uur. Brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat beide voertuigen volledig uitbrandden.


11:49: Op de Imkersdreef stond een container in brand vlak naast een schuur en een auto. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg.