Varkens overleden bij stalbrand in Klarenbeek

Klarenbeek – Op donderdagochtend 31 december omstreeks 10:45 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een brand aan de Iemschoten in Klarenbeek.

De brand betrof een stal van 80*20 meter waar meerdere koeien in stonden. De brandweer is groots uitgerukt vanwege de grootte van de stal. 

Bij aankomst van de brandweer was er veel rookontwikkeling te zien. Gelukkig bleken bijna alle koeien al uit de stal te zijn. De brandweer heeft geholpen om de laatste koeien naar buiten te krijgen. De koeien zijn buiten in het weiland, achter de stal opgevangen. Er waren naast koeien, ook nog varkens aanwezig in de stal. Deze dieren hebben de brand helaas niet overleefd.

Er kwam ook een ambulance ter plaatse voor mensen die eventueel rook hadden ingeademd. Er is niemand gewond geraakt. Na het blussen van de brand is de dierenarts nog ter plaatse gekomen voor de dieren.

Doordat de brandweer snel ter plaatse was, was de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is (nog) onbekend.