Ernstig gewonde na incident bij manege in Loenen

Loenen – Bij een manege aan de Vrijebergweg in Loenen heeft maandag aan het einde van de middag een ernstig incident plaatsgevonden. Hierbij raakte een persoon ernstig gewond. 

Rond 16.45 rukten de hulpdiensten massaal uit naar de manege nadat daar volgens omstanders een persoon, van een paard zou zijn afgevallen. Meerdere ambulances, twee politiewagens en het mobiel medisch team kwamen ter plaatse. 

Het mobiel medisch team kwam met de auto, dit omdat de traumahelikopter niet kon vliegen vanwege het slechte weer. De ambulances reden met het slachtoffer richting de op en afrit van de A50 waar zij het mobiel medisch team op wachten. Deze waren snel ter plaatse waarna zij het slachtoffer hebben gestabiliseerd. De MMT arts is vervolgens in de ambulance mee gegaan naar het ziekenhuis. 

De politie reed samen met de MMT auto achter de ambulance aan. 

Gedurende de hulpverlening werd een deel van de Loenenseweg afgesloten vanaf Loenen richting Beekbergen. Dit zorgde voor enige op onthoudt.