Pallets met accu onderdelen in brand bij Sparta Wilmersdorf Apeldoorn

Apeldoorn – De brandweer van Apeldoorn – De Maten is zaterdagavond even voor 22.30 uitgerukt voor een automatisch brandalarm bij fietsenfabrikant Sparta B.V. aan de Wilmersdorf in Apeldoorn.

Nadat de brandweer met spoed ter plaatse was gekomen werd er al snel rook ontdekt aan de achterzijde van het pand. De brandweer is meteen naar achter gereden en heeft daar een binnenbrandje ontdekt, door onbekende oorzaak stonden een 4 a 5 pallets met daarop accu onderdelen in de brand. De volledige loods stond al vol met rook.

De brandweer heeft de pallets naar buiten gebracht met een palletwagen. Omdat er op meerdere pallets onderdelen van accu’s stonden, vulde de brandweer bakken met water om de onderdelen in onder te dompelen. De weg werd volledig afgesloten. Een flinke rookwolk trok over het industrieterrein.

Twee jaar geleden 18 december 2018 was er ook brand in een opslag van Sparta B.V., aan de Gladsaxe op hetzelfde industrieterrein. Toen was een bunker vol accu’s uitgebrand. 

De aangegeven incidentlocatie is slechts een globale visualisatie op basis van de openbaar gepubliceerde informatie en is niet de exacte locatie van het incident. Gelijkenis berust op puur toeval.