Stadhuis ontruimd na brand Marktplein Apeldoorn

Update | Apeldoorn – De brandweer is woensdagmorgen even na 10 uur gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij het stadhuis in Apeldoorn.

Toen het eerste voertuig ter plaatse kwam bleek er daadwerkelijk brand te zijn, waarna de hoogwerker werd opgeroepen. Omdat de hoogwerker van brandweer Apeldoorn bezig was met een klus in Vaassen is de hoogwerker van Deventer met spoed opgeroepen. Deze hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.

Er bleek brand te zijn uitgebroken tussen het isolatiemateriaal in een kantoor op de tweede verdieping. Na het uitbreken van de brand hebben de BHV’ers de ongeveer 150 mensen die in het pand waren ontruimd. De brandweer had het vuur snel onder controle. Na ongeveer een half uur kon iedereen weer terug het pand in. Nadat de brandweer zeker wist dat het vuur uit was konden zij weer retour naar de kazerne.

De aangegeven incidentlocatie is slechts een globale visualisatie op basis van de openbaar gepubliceerde informatie en is niet de exacte locatie van het incident. Gelijkenis berust op puur toeval.