Drie woningen voorlopig onbewoonbaar na flinke uitslaande brand Kooikersdreef Apeldoorn

Update | Apeldoorn – Iets voor 5 uur vanmiddag is de brandweer van Apeldoorn gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Kooikersdreef. Enkele seconden na de eerste alarmering, werd er direct opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Toen de brandweer eenmaal ter plaatse kwam, betrof dit een uitslaande woningbrand. De bewoners van de woningen stonden veilig buiten en bevestigde dat er geen mensen meer in de woning waren. De brand vond plaats op de bovenverdieping van het woonhuis.

Ongeveer een half uur na de eerste alarmering van de brand gaf de Officer van dienst ter plekke het sein “Brandmeester”. De schade van de brand is ernstig, er zijn 3 kamers volledig uitgebrand.

Wat de precieze oorzaak is van de brand is onduidelijk. Naastgelegen woningen hebben lichte rookschade. Team brand onderzoek gaat een onderzoek starten naar hoe de brand is begonnen.

De woning en de 2 naastgelegen woningen zijn momenteel onbewoonbaar. Voor de bewoners wordt onderdak geregeld.

De aangegeven incidentlocatie is slechts een globale visualisatie op basis van de openbaar gepubliceerde informatie en is niet de exacte locatie van het incident. Gelijkenis berust op puur toeval.