Fietsster gewond na aanrijding met auto Wapenrustlaan Apeldoorn

Apeldoorn – Op de kruising Wapenrustlaan met de Auroralaan in Apeldoorn heeft donderdagochtend in alle vroegte een ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een fietsster gewond.

Het ongeval gebeurde rond 04.45 uur nadat een vrouw met haar fiets de Wapenrustlaan wilde oversteken. Een automobilist die in de richting van het centrum reed zag de vrouw over het hoofd, mede doordat de fietsster geen fiets verlichting aan had.

Hulpdiensten waaronder meerdere politiewagens en een ambulance, kwamen met spoed ter plaatse. De mevrouw bleek enkele meters door de lucht zijn gevlogen waarna zij met haar fiets hard op het asfalt terecht kwam. De mevrouw is nadat zij enige tijd was behandeld in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie sloot vanwege het ongeval en daarop volgende onderzoek, een deel van de weg af. Het verkeer werd langs het ongeval geleidt.

Terwijl een agent het verkeer regelde viel hem op dat meerdere automobilisten veelste hard reden, de agent heeft de automobilisten een waarschuwing gegeven waarna zij hun weg mochten vervolgen.

Zowel de auto als fiets liepen flinke schade op. De twee mannen die in de auto zaten, kwamen met de schrik vrij.

De aangegeven incidentlocatie is slechts een globale visualisatie op basis van de openbaar gepubliceerde informatie en is niet de exacte locatie van het incident. Gelijkenis berust op puur toeval.