Derde aanhouding in zaak brandbom tegen woning Bariumstraat Apeldoorn

Apeldoorn – Dinsdagochtend 10 november heeft de politie een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar een brandbom bij een woning aan de Bariumstraat in Apeldoorn. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam.

Eerder werden al een 22-jarige man uit Diemen en een 14-jarige jongen uit Zeist aangehouden. De 20-jarige en 22-jarige man zitten nog vast. De minderjarige verdachte is op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte in de zaak.

Brandbom tegen woning

Het  incident vond plaats op 11 april 2020 rond middernacht. Op die avond werd er een explosie en een woningbrand gemeld. Er bleek een brandbom tegen een woning te zijn gegooid waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt. Buurtbewoners wisten de brand te blussen. De politie stelde vervolgens een onderzoek in waardoor er inmiddels drie aanhoudingen zijn verricht.

De zaak is nog in onderzoek.

Bron: Politie.nl

De aangegeven incidentlocatie is slechts een globale visualisatie op basis van de openbaar gepubliceerde informatie en is niet de exacte locatie van het incident. Gelijkenis berust op puur toeval.