Vonken slaan uit schoorsteen aan de Lage Landenlaan in Apeldoorn

Apeldoorn – De brandweer is zondagavond gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Lage Landenlaan in Apeldoorn. Er vielen geen gewonden.

De brand werd rond 19.00 uur ontdekt waarna de brandweer werd gebeld. De brandweer kwam met spoed ter plaatse met onder andere een hoogwerker. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van rookvorming onder de schoorsteenpijp in het dak. Dit was vanaf de straat goed zichtbaar.

Twee brandweerlieden zijn vervolgens met de hoogwerker naar boven gegaan en hebben de kap van de schoorsteen moeten verwijderen om de schoorsteen te kunnen vegen. Toen de brandweer dit deed was er een behoorlijke vonken regen te zien, ook kwamen er veel roetdeeltjes mee.

De brandweer had het vuur snel onder controle en uit.

De brand trok aardig wat bekijks van voorbijgangers en omwonenden. De Lage Landenlaan was deels vanwege de inzet van de brandweer afgesloten.