Schapen dagen zonder water; brandweer vult waterbakken

Brummen – De politie is dinsdagavond gealarmeerd nadat voorbijgangers zagen dat in een weiland met schapen aan de Bronkhorsterweg, lege waterbakken stonden. De politie kwam ter plaatse en er stonden inderdaad ongeveer 10 lege bakken.

De politie alarmeerde vervolgens de brandweer om de waterbakken te vullen. De politie kreeg ondertussen meer informatie waaruit bleek dat de schapen al enkele dagen geen water in hun bakken hadden. De inmiddels ter plaatse brandweerlieden vulden de bakken waarna zij vertrokken.

De politie heeft de eigenaar aangesproken en gaat kijken of er verdere stappen ondernomen moeten worden. Enkele schapen leken namelijk ook ziekjes. Hiervoor wordt een dierenarts in kennis gesteld.

De zaak wordt overgedragen aan de dierenpolitie.