Gevaarlijke stof wordt te warm, brandweer koelt silo

Heerde – De brandweer is maandagavond groots ter plaatse gekomen bij een bedrijfspand aan de Kemperweg in Heerde. Het gaat om het bedrijf Dalli de Klok BV. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er een bepaalde vloeistof te warm geworden waardoor een bepaalde reactie ontstaat. Dit is niet gevaarlijk voor de omgeving.

De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse en is vooral aanwezig om de silo met daarin de vloeistof (een soort ontvetter) te koelen. De brandweer is met 2 blusvoertuigen en 2 tankwagens ter plaatse.

De Kemperweg is in beide richtingen deels afgesloten zodat de hulpdiensten daar veilig te werk kunnen gaan. Bij het incident raakte er niemand gewond. Het bedrijf heeft de silo deels overgepompt. Dit heeft 1.5 tot 2 uur geduurd.