Man in rolstoel aangehouden na brandje op balkon

Apeldoorn – Op een balkon van een appartementencomplex aan de Fauststraat in Apeldoorn heeft woensdagavond korte tijd een brandje gewoed.

Rond 17.00 uur zagen flatbewoners rookontwikkeling op een balkon van een appartement op de vijfde etage. De bewoners belden de hulpdiensten, omdat zij bang waren dat er brand woedde op het balkon. Al snel bleek dit het geval waarna de brandweer met spoed ter plaatse kwam. Bij aankomst van de brandweer was er inderdaad rookontwikkeling zichtbaar waarna de brandweerlieden naar het appartement op de vijfde etage toe gingen. De bewoner deed in eerste instantie lange tijd de deur niet open. Al snel werd duidelijk waarom, de bewoner was totaal niet blij met de komst van de brandweer en dit liet hij merken ook door hun verbaal uit te schelden.

De brandweerlieden schakelden de politie in, omdat de man agressief reageerde. Agenten die ter plaatse kwamen hoorde het verhaal aan van de brandweer waarna zij verhaal gingen halen bij de bewoner. Een agent stak zijn hoofd door een openstaand keukenraam om contact te maken met de bewoner. De man viel plotseling de agent aan waarna deze zijn wapenstok pakte. De agent sloeg meerdere malen richting de man. Hij zal daarbij ook een keer geraakt zijn.

Doordat de man de agent aanviel en hem ook bleef uitschelden werd besloten om de man aan te houden. Dit ging niet bepaald vlekkeloos, omdat de deur van de woning op slot was en via het keukenraampje was geen optie. De twee agenten ter plaatse lieten versterking komen en vroegen om een machtiging tot binnentreden bij de officier van justitie om de woning binnen te gaan. De man deed uiteindelijk na de komst van de versterking zelf de deur open waarna hij werd aangehouden. Hij werd door twee agenten in een politiebus getild. Ondanks alles bleef de man de agenten uitschelden.

De man blijft in ieder geval een nachtje in de cel. De recherche zal de man verhoren en de zaak onderzoeken. Wat precies de oorzaak was van de rookontwikkeling is nog onduidelijk, maar een klein brandje was volgens directe omwonenden de oorzaak.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s