Brandweer heeft handen vol aan meldingen zaterdagavond

VIDEO Apeldoorn – In de gemeente Apeldoorn zijn zaterdagavond tientallen meldingen binnen gekomen van onder andere wateroverlast, stormschades en brand gerucht. Deze meldingen ontstonden door het noodweer wat over de regio trok. Hier onder een kleine overzicht van de incidenten waar onze fotografen zijn geweest“““`:

Om 19.00 uur komt de eerste melding binnen in Hoenderloo. Hier stonden straten en kelderboxen onder water. Brandweer Hoenderloo en Ugchelen reden in de omgeving van Hoenderloo meerdere meldingen af. Opvallend was dat de brandweer meerdere malen werd opgeroepen voor de Miggelenbergweg in Hoenderloo. Hier stonden onder andere stukken straat blank en waren garageboxen, kelders en tuinen onder gelopen. De brandweer heeft in de meeste gevallen het water weggepompt.

Brandweer Loenen tijdens het Noodweer meerdere malen opgeroepen om de brandweer in Beekbergen te assisteren met het afhandelen van meldingen, een van deze meldingen was bij camping ’t Liederholt aan de Spoekweg in Beekbergen. Hier was een campingplaats ondergelopen met water en liepen de voortenten van caravans onder water. Ook het sanitair gebouw stond zo’n 40 centimeter onder water. Met behulp van watertanks en de brandweer werd het water weg gepompt. De brandweer is hier enige tijd mee bezig geweest onder het toeziend oog van de campinggasten.

Brandweer Apeldoorn centrum is uren bezig geweest met het leegpomp van een laadstation voor vrachtwagens aan de Nagelpoelweg in Apeldoorn zuid. Hier was door de hevige regenval ongeveer 1 meter water in gelopen doordat dit naar beneden loopt en het water dat van de weg kwam daarin liep. De brandweer heeft het water met een water kanon uit het laadstation gepompt en weg gespoten.

Brandweer Hoog Soeren werd ook nog gealarmeerd voor een melding van een wateroverlast aan de Turfbergweg in Radio Kootwijk. Hier liepen tuinen van woningen vol die achter een heuvel lagen. Het water dreigde hierdoor woningen in te lopen. Bewoners en brandweerlieden wisten dit echter door snel optreden te voorkomen.

Door de hevige neerslag in Apeldoorn zuid, liepen onder meer de Laan van Malkenschoten en de Kayersdijk onder water. Hierdoor kwamen putdeksels los te liggen wat voor een gevaarlijke situatie zorgde. De Kayersdijk werd op een gegeven moment afgesloten en brandweerlieden hebben hier geholpen met het leegpompen van een tuin.

Terwijl de brandweerlieden in de regio druk waren werd de hoogwerker van brandweer Apeldoorn centrum gealarmeerd voor een melding van een wateroverlast aan de Lekstraat in Apeldoorn. Appartementen op de bovenste etage van een appartementencomplex hadden plotseling wateroverlast. De brandweerlieden zijn met de hoogwerker naar boven gegaan om te kijken of zij iets konden betekenen. De brandweer kon na een korte inzet weer retour.

Terwijl de beroepsploeg van Apeldoorn centrum druk bezig was met het afhandelen van verschillende meldingen, werd de vrijwilligers ploeg gealarmeerd voor een melding van een brandgerucht aan de Jachthoornlaan in Apeldoorn. Buurtbewoners roken een sterke brandlucht en vertrouwde het niet. De brandweer heeft het een en ander gecontroleerd maar konden de oorzaak van de brandlucht niet achterhalen waarna zij retour naar de kazerne konden.

Aan de Oude Beekbergerweg in het zuiden van Apeldoorn, was een groot gat ontstaan. Omwonenden vertelde dat er al een kleine gat had gezeten doordat er een lekkage zou hebben gezeten in de riolering maar de door de hevige neerslag was dit alleen maar groter geworden. De gemeente heeft een deel van de weg afgesloten.

De laatste melding voor brandweer Beekbergen betrof een onder gelopen kelder bij restaurant de Smittenberg aan de Dorpstraat in Beekbergen. De brandweerlieden hebben de kelder leeg gepompt en als bedankje kregen zij een lekkere snack van het restaurant.

Zie hier de videobeelden van sommige incidenten:

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s